Iedere 1e zaterdag van de maand geopend

CIVON Innovatiecentrum opent vanaf dit schooljaar iedere eerste zaterdag van de maand de deuren van 13.00 tot 17.00 uur.

 Verschillende partijen bieden elke eerste zaterdag van de maand diverse activiteiten aan in het CIVON Innovatiecentrum. Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling voor alle partijen die actief zijn in de Giethal, Afbramerij, Commiesruimte en Smederij.
“We starten met activiteiten die door vrijwilligers worden gegeven, zoals smeden, 3D-printen, 3D-puzzels maken, rondleidingen, escaperoute en gieten, maar willen dit de komende maanden graag uitbreiden met drones programmeren, VR en AR en kunstworkshops”, zegt  CIVON-manager Gijs Smeman.
De eerste editie is op 1 oktober. Deze dag staan de workshops ‘kennismaken met smeden’ en ‘3D-naamplaatje maken’ op het programma.
De activiteiten kunnen vooraf worden geboekt en betaald bij het DRU Inspiratiepunt. Er is keuze uit een aantal tijdsloten. Wie geen ticket heeft, maar spontaan langskomt op zaterdag 1 oktober, kan informeren of er plek is tijdens een van de activiteiten bij het DRU Inspiratiepunt . Het DRU Inspiratiepunt, gevestigd naast CIVON, is op zaterdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Houd de website van CIVON en DRU Industriepark in de gaten voor het aanbod in de volgende maanden. 

“Voor CIVON is het de zoveelste belangrijke stap om jong en oud te enthousiasmeren voor techniek”, vervolgt Smeman. “Met het openen van de deuren in het weekend willen we ons bereik daarbij vergroten. De open dagen op iedere eerste zaterdag zijn leuke en originele ideeën voor een verjaardagsfeest, of activiteit met de (klein)kinderen. Of wil je met je buurman een keer smeden of gieten? Boek dan een workshop via het DRU Inspiratiepunt.” Deze is telefonisch te bereiken via 0315-200150 of wees welkom in het Loonbureau op het DRU Industriepark.