Masterclasses

Op initiatief van Achterhoekse ondernemers is gestart met zeven masterclasses Smart Industry & Business Modeling.

Smart Industry gaat over de wereld die in een razend tempo verandert door de explosieve groei van technologie en digitalisering. Het heeft vergaande gevolgen voor de wijze van produceren, de verdienmodellen en het samenwerken in ketens en netwerken. De masterclasses zijn ontwikkeld voor ondernemers in de maakindustrie die hun bedrijf op dit gebied willen verbeteren, de urgentie voelen en willen investeren om mee te gaan in de ontwikkelingen van Smart Industry. In de unieke serie masterclasses wordt de verbinding gelegd tussen deze ontwikkelingen en de impact op strategie en business model van de onderneming.

Het Business Model Canvas (Osterwalder) wordt ingezet om inzichten te verkrijgen voor het ontwerpen van een strategie voor de toekomst. Met dit model wordt business model innovatie begrijpelijk en concreet gemaakt. Toonaangevende sprekers leiden de onderwerpen op inspirerende wijze in en maken, in interactie met de deelnemers, de verbinding naar de toepassingsmogelijkheden in de praktijk. De deelnemende bedrijfsteams bouwen met elkaar en met de experts vanuit de masterclasses aan een Expert Netwerk dat ondersteunend is aan de verdere ontwikkelingen binnen de ondernemingen. Deze kansen voor samenwerking en co-creatie dragen bij aan het versterken van de positie van de maakindustrie in de regio.

Bekijk hier de impressies van de masterclasses:

De masterclasses worden gehouden in het Innovatiecentrum. Voor informatie kunt u een e-­mail sturen naar info@civon.nl. De masterclasses Smart Industry zijn een initiatief van: 247TailorSteel, Royal Lovink Industries, CIVON, ACT, Oost NV en sluiten aan bij Boost Actieagenda Smart Industry Oost-Nederland.