Laagdrempelig experimenteren in het SBC

Geplaatst op 28/08

Het Smart Business Center (SBC) in Ulft moet dé plek worden waar technische studenten van het Graafschap College, maar ook van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, het Saxion en de Anton Tijdink Techniekopleidingen, samenwerken, laagdrempelig experimenteren en op deze wijze samen leren. Daarnaast kunnen Achterhoekse maakbedrijven er terecht voor hun vraagstukken over innovatie, robotisering en digitalisering van hun productieprocessen. Gelders gedeputeerde Bea Schouten heeft het studiecentrum op donderdagmiddag 26 april 2018 officieel geopend. Het is gevestigd in Innovatiecentrum ICER op het DRU Industriepark.

De provincie Gelderland, Achterhoekse ondernemers en het Graafschap College (ROC) stoppen gedurende een periode van vier jaar 2,4 miljoen euro in het project. Het maakt onderdeel uit van de nieuwe opleiding Smart Industry van het Graafschap College. De schatting was dat 20 studenten zouden deelnemen aan experimenten gedurende het eerste jaar, maar het zijn er uiteindelijk 45 geworden. Dit aantal zal de komende jaren fors toenemen. De Achterhoek kent een jarenlange traditie van samenwerking tussen bedrijven, overheid en onderwijs. Het Smart Business Center in Ulft moet de kroon op dit werk worden.

Het CIVON, een in 2012 op initiatief van het ROC Graafschap College en ondernemers opgericht Centrum voor Innovatief Vakmanschap, is samen met het ROC trekker van het Smart Business Center. Samen met meer dan 200 maakbedrijven, verenigd in de Stichting SIRA, geven zij dit project vorm. Zij investeren en ontwikkelen gezamenlijk kennis en kunde binnen het Smart Business Center.