Nieuws

 • 07/11

  Ontwikkeling bloodfeeder

  Hoe kan het aanbieden van bloed aan muggen verbeterd worden door 3D printen? Met die vraag kwam het Radboud UMC bij het CIVON Innovatiecentrum.

 • 07/11

  Mobile Industrial robots: een praktijkcase

  Bij Van Raam heeft een Graafschap College-student onderzocht op welke manier een automated intelligent vehicle ingezet kan worden.

 • 16/09

  Doek eraf, dak eruit: onthulling van de eerste echte Achterhoekse elektrische brommer!

  Doek eraf, dak eruit: onthulling van de eerste echte Achterhoekse elektrische brommer!

 • 13/09

  Technologie ontbijt AI en deeplearning

  Raymond Wentink maakte tijdens het technologie ontbijt een wake-up call over de toekomst van AI en 'deep learning'. Een tsunami van AI technologie uit de VS bereikt Europa.

 • 28/08

  Voorbeeld 3D metaalprinten

  Een groep Achterhoekse ondernemers experimenteert nu al weer 2 jaar met metaalprinten. Uit deze case blijkt dat een geheel nieuw ontwerp van een deegsnijmesje rekeninghoudend met de mogelijkheden van deze nieuwe technologie tot verassende resultaten kan leiden.

 • 02/07

  Bijeenkomst servitization

  Bijeenkomst Servitization

 • 05/06

  Civon op studiereis in China

  Martin Stor is met de Mastermind Groep Achterhoek, namens het CIVON, mee op studiereis naar China. Doelstellingen van deze groep zijn natuurlijk om kennis op te doen van de nieuwste technieken en vanzelfsprekend ook om de Achterhoek als handelspartner binnen de maakindustrie op de kaart te zetten. Tijdens deze reis gaan ze zich verdiepen in het nieuwe China. Ze bezoeken bedrijven uit de maakindustrie, leren over duurzaamheidsprojecten en staan stil bij de grote verschillen tussen de Chinese en de westerse zakelijke cultuur.

 • 26/04

  Hoe heeft 3D-printing bij CIVON Innovatiecentrum te Ulft meegeholpen in het malaria onderzoek?

  Hoe heeft 3D-printing bij CIVON Innovatiecentrum te Ulft meegeholpen in het malaria onderzoek?

 • 01/04

  Mbo- en hbo-studenten versterken elkaar in techniekprojecten

   Hbo- en mbo-studenten werken samen aan studieprojecten en voeren elk taken op hun eigen niveau uit. Hoe geef je zo’n samenwerking goed vorm? Het CIVON zoekt een antwoord op deze vraag, samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en het bedrijfsleven.

 • 14/01

  Robotschool CIVON

  Op zaterdag 12 januari jl hebben twaalf kinderen van collega’s van de Sector Techniek & Informatica zelf een robot gebouwd in het CIVON Innovatiecentrum te Ulft (voorheen Innovatiecentrum ICER).

Volgende pagina