Nieuws

 • 16/09

  Doek eraf, dak eruit: onthulling van de eerste echte Achterhoekse elektrische brommer!

  Doek eraf, dak eruit: onthulling van de eerste echte Achterhoekse elektrische brommer!

 • 13/09

  Technologie ontbijt AI en deeplearning

  Raymond Wentink maakte tijdens het technologie ontbijt een wake-up call over de toekomst van AI en 'deep learning'. Een tsunami van AI technologie uit de VS bereikt Europa.

 • 28/08

  Voorbeeld 3D metaalprinten

  Een groep Achterhoekse ondernemers experimenteert nu al weer 2 jaar met metaalprinten. Uit deze case blijkt dat een geheel nieuw ontwerp van een deegsnijmesje rekeninghoudend met de mogelijkheden van deze nieuwe technologie tot verassende resultaten kan leiden.

 • 02/07

  Bijeenkomst servitization

  Bijeenkomst Servitization

 • 05/06

  Civon op studiereis in China

  Martin Stor is met de Mastermind Groep Achterhoek, namens het CIVON, mee op studiereis naar China. Doelstellingen van deze groep zijn natuurlijk om kennis op te doen van de nieuwste technieken en vanzelfsprekend ook om de Achterhoek als handelspartner binnen de maakindustrie op de kaart te zetten. Tijdens deze reis gaan ze zich verdiepen in het nieuwe China. Ze bezoeken bedrijven uit de maakindustrie, leren over duurzaamheidsprojecten en staan stil bij de grote verschillen tussen de Chinese en de westerse zakelijke cultuur.

 • 26/04

  Hoe heeft 3D-printing bij CIVON Innovatiecentrum te Ulft meegeholpen in het malaria onderzoek?

  Hoe heeft 3D-printing bij CIVON Innovatiecentrum te Ulft meegeholpen in het malaria onderzoek?

 • 01/04

  Mbo- en hbo-studenten versterken elkaar in techniekprojecten

   Hbo- en mbo-studenten werken samen aan studieprojecten en voeren elk taken op hun eigen niveau uit. Hoe geef je zo’n samenwerking goed vorm? Het CIVON zoekt een antwoord op deze vraag, samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en het bedrijfsleven.

 • 14/01

  Robotschool CIVON

  Op zaterdag 12 januari jl hebben twaalf kinderen van collega’s van de Sector Techniek & Informatica zelf een robot gebouwd in het CIVON Innovatiecentrum te Ulft (voorheen Innovatiecentrum ICER).

 • 03/12

  Jonge pioniers verzinnen nieuwe app voor de Achterhoek

  Een groep jongeren uit heel Nederland kwam op 29 november in Ulft bij elkaar voor de SmartHub Hackathon. Tijdens de spannende hackathon hadden de teams 24 uur de tijd om met VR of AR een 'proof of concept' te bedenken voor het DRU Industriepark. De hackathon was een samenwerking tussen SmartHub, ICER en Iconica.

 • 29/11

  Technologie voor Inclusie

  Tijdens een bijeenkomst op vrijdag 23 november 2018 in Den Haag over de Challenge Technologie voor Inclusie heeft het CIVON een pitch gehouden over een sociaal project om cobots samen te laten werken met werknemers met een beperking.

Volgende pagina