3D Metaalprinten

Dit project is een onderdeel van Masterplan SmartHub Achterhoek. Het is een opvolger van een eerder project waar ervaring is opgedaan met het gezamenlijk gebruik van een 3D metaal printer, die was geplaatst bij CIVON. Op deze experimentele metaalprinter konden een aantal ondernemers kennismaken met printtechnologie. Hiermee konden kleine en eenvoudige onderdelen worden geprint. Echter, voor het op industriele schaal toepassen van deze printtechnologie is een grotere en meer geavanceerder metaalprinter nodig wat is uitgemond in onderhavig project. Deze industriele machines zijn voor gemiddelde mkb bedrijven te duur zodat de behoefte is ontstaan om een gelijksoortige samenwerking op te zetten voor industrieel 3D metaal printen. Bovendien zien diverse (maak)bedrijven een enorme kans om gezamenlijk een regionale sterkte op het gebied van 3D printen verder te ontwikkelen op industriële schaal. 

De Kaak Group heeft het initiatief genomen om voor 4 jaar de machine van Advanced Technologies (een uniek Nederlands printconcept) te leasen.

De machinetijd wordt voor 50% benut door de Kaak Group en voor 50% door de onderstaande bedrijven. Zij zorgen gezamenlijk voor de financiering om zo samen expertise op te bouwen en een positie in de markt te bewerkstelligen.

Hieruit is het toonaangevende bedrijf K3d ontstaan.

 

Partners, bedrijven en studenten

Meer projecten